Relatietherapie met twee therapeuten

Verliefd op een ander

Home Page Omhoog Gezinstherapie Managamentcoach Indiv. Therapie Zakelijke coaching Reintegratietherapie Intake - Prijzen Evaluatie Wie zijn wij? Samenwerking Bereikbaarheid Leestafel Je vindt ons op

 

Relatieontwikkeling Hoe krijg ik een relatie? Begin van een relatie Verdieping van je relatie Communicatie Verliefd op een ander Scheiden of niet? Scheiden en daarna

  

Verliefd op een ander

Als er "een ander" in het spel is. Als je samenwoont of getrouwd bent en de verliefdheid van het begin is al een tijdje weggezakt, kan het lastig zijn om te blijven voelen waarom je ook al weer voor elkaar gekozen hebt. De opwinding voor het nieuwe zakt weg en kan plaats maken voor opwinding uit irritatie. Het gevoel dat er iets mist, groeit. Zeker als je de relatie bent begonnen omdat de ander zo aandrong, en je zelf dus niet echt voor deze relatie hebt gekozen, kan de vraag zich opdringen "waarom"? "Wil ik dit wel?" Als je merkt dat je gaat dromen over andere liefdesrelaties en zeker als je verliefd bent geworden op een ander, kan je hier niet meer omheen. Dromen over een ander en zeker verliefd worden, is voor velen bedreigend. Niet alleen voor je partner, maar ook voor jezelf. Met die intentie ben je niet in de relatie gestapt, en het gebeurt je nu toch. Schuldgevoel speelt veel mensen is zo’n situatie parten. Hoe ga je daarmee om? Is je huidige partner dan niet de juiste? Of hou je niet genoeg van je partner? Verliefd zijn op een ander is op zich al lastig. Het wordt helemaal ingewikkeld als je je verliefdheid in acties om zet. Dan krijgt verslaving aan de opwinding een kans.

Hoe raar het ook klinkt, zo’n situatie kan je veel duidelijkheid verschaffen over wie jij bent, wat jij van een relatie verwacht en welke relatie bij je past. Het verwarrende is dat je bij verliefdheid of bij vreemd gaan gemakkelijk in de situatie komt van moeten kiezen voor "of de een óf de ander". In de regel ligt in geen van beide mogelijkheden de echte oplossing. Maar waar dan wel? Zou je ook voor jezelf kunnen kiezen? En hoe ziet dat er dan uit?

Als je een situatie van vreemd gaan te lang laat duren, loop je het risico dat een of beide partners van je over jou gaan beslissen.

Kijk ook eens naar ons artikel Groeifasen in liefdesrelaties en snuffel eens rond op onze leestafel.


Als het bovenstaande je aanspreekt , nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek. Jij hebt dan de gelegenheid om te vertellen wat je zoekt. We proberen samen helder te krijgen wat je vraag is. Je kan dan een indruk krijgen van ons en onze manier van werken. 

Bel ons gerust. Zie onze "bereikbaarheidsgegevens".

Wil je hierover eerst wat meer lezen?

  • Carolien Roodvoets: De duivels driehoek. Een levensechte goed gestructureerde beschrijving van relaties buiten de deur. Het geeft een goed inzicht in wat er gebeurt, of allemaal kan gebeuren. Het is geen therapeutisch boek, maar het helpt je wel aan de feiten en de gangbare scenario’s.

Op eigen koers, voor gestalttherapie, relatieonderhoud, relatieontwikkeling, relatietherapie, werken met twee relatietherapeuten, managementcoaching, coaching op het werk, dienstbaar leiderschap, psychotherapie, re-integratietherapie, reïntegratietherapie, stiefgezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, leren leven in aandacht, voor ontdekken waar het leven eigenlijk om gaat, voor als je de weg kwijt bent in je privé, in je relatie, op je werk of in je leven, leven in aandacht, als je verliefd bent op een ander, Leren leven en werken met de vrijheid om je eigen koers te volgen; Paul van Beuzekom, Marianne van Berkel; onze klanten komen uit heel ons land en vooral uit midden van het land, uit de regio Utrecht en de regio Amersfoort.  

 


Vragen, opmerkingen of bijdragen?  Stuur ze aan  Paul van Beuzekom
Deze pagina is op 05 October 2014 gewijzigd. Alle teksten op deze site vallen onder het copyright ©