Evaluatieonderzoek - Kom Op eigen koers, Amersfoort

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werkwijze
Evaluatieonderzoek

In de geestelijke gezondheidzorg is er steeds meer vraag naar duidelijkheid over de feitelijke kwaliteit. Kwaliteit blijkt moeilijk te voorspellen te zijn op basis van opleidingseisen. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels ook royaal aangetoond dat de kwaliteit niet bepaald wordt door de soort therapie, maar door de klik met je therapeut en door je eigen actieve rol in de therapie, zodat je samen zorgt dat aan de orde komt wat jij nodig hebt. Zodat je er echt wat aan hebt. Er is volop onderzoek gaande om op deze manier de feiltelijke kwaliteit zichtbaar te maken.

Wij werken daarom in een pilotproject met QIT-online, een systeem dat ontwikkeld is door de Universiteit van Leuven. Dat heeft tot doel om de kwaliteit van de therapie te ondersteunen, en te beschrijven welke kwaliteit er geleverd wordt. Omdat diverse collega‚Äôs in deze pilot ook met QIT-online werken wordt het mogelijk om ook de kwaliteit van onze beroepsgroep zichtbaar te maken.

Als je hieraan mee wilt werken krijg je na elke sessie via QIT-online een mailtje toegestuurd met een link naar een of twee korte vragenlijsten over de sfeer in de sessie en over het resultaat van de sessie. Als je die vragenlijsten invult na het schrijven van je verslag, kost het je heel weinig tijd. In overleg met jou of op jouw verzoek kan je ook wat langere psychologische vragenlijsten toegestuurd krijgen. Jouw antwoorden op de vragenlijsten kunnen aanleiding zijn om in de sessie op terug te komen.
Het zou fijn zijn als je hieraan mee wilt werken.
 
Wil je op eigen koers komen?
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu