ECP-therapeuten professionals in relatietherapie - Kom Op eigen koers, Amersfoort

Op eigen koers
Ga naar de inhoud

ECP-therapeuten professionals in relatietherapie

Diensten
Overzicht dienstverlening van onze gestaltpraktijk Op eigen koers


Professionele nabijheid begint bij de nabijheid die de zorgverlener tot zichzelf kan betrachten door zich gewaar te zijn van zijn innerlijke signalen en die in te zetten voor een goede afstemming op zichzelf én zijn omgeving. Innovatief daaraan is dat niet de patiënt/cliënt centraal staat maar de dynamiek van hun relatie. In deze training leer je professionele distantie te verkleinen door de professionele nabijheid tot jezelf te verstevigen zodat werkdruk je minder van slag brengt en je je persoonlijker bij de cliënt kunt betrekken zonder verlies van je professionaliteit.

 Met één of twee therapeuten. Je relatie is de spiegel waarin je jezelf kunt zien. Als je tenminste de spiegel niet de schuld geeft. De spiegel laat je zien hoe je met jezelf en met je partner om gaat. Als je je ergens je eigen lastige emoties en belemmeringen goed tegen kunt komen, dn is dat wel je relatie. Terwijl je je juist daar thuis wilt voelen en jezelf wilt kunnen zijn. Is dat (nog) niet het geval, dan kan het lastig zijn om dat samen helder te krijgen. Op eigen koers biedt een spiegel om in je relatie helderheid te krijgen. Wij beschouwen relatietherapie als je individuele proces voor beide partners. Juist in aanwezigheid van de ander waar je zo gevoelig voor bent, kan snel zichtbaar worden wat er speelt.
Van manager naar coachend en dienstbaar leider. Het managen van je eigen gevoel is onontbeerlijk voor dienstbaar leiderschap en gezond ondernemerschap. Management doe je niet alleen met je verstand; dat doe je ook met ziel en zakelijkheid. Je eigen persoonlijke ontwikkeling is daarmee faciliterend voor de ontwikkeling van je bedrijf. Vanuit je eigen inspiratie kan je goed snappen hoe je medewerkers kunt inspireren.

Het gezin is de basis voor een gezond leven van alle gezinsleden. Rust en veiligheid , zodat ieder lid zich thuis kan voelen, en voelt dat hij ertoe doet. Dit geldt voor kerngezinnen en met name ook voor stiefgezinnen of nieuw samengestelde gezinnen. De manier waarop de (stief-) ouders ten opzichte van elkaar en de kinderen hun plek innemen is daarbij van cruciaal belang. Het gedrag van de kinderen blijkt een goede spiegel om te zien wat er speelt. Het kan helderheid geven als iemand van buiten het gezinssysteem even mee kan kijken.

Als je jezelf als uitgangspunt neemt, kom je pas echt tot bloei. De vraag is hoe je tot betere beslissingen in je leven en je werk kan komen. Dat doe je niet alleen op basis van je verstand. Wie je bent, is daarbij een meer omvattend uitgangspunt. Dan kan je op eigen koers komen, beter uit de verf komen.

Hoe kan ik mezelf trouw blijven in contact met de ander? In een wereld vol verwachtingen? Kern van onze therapie is: "Hoe kan ik in verbinding blijven zonder mezelf in te leveren? Hoe krijg ik het voor elkaar om mijn tijd te besteden aan wat ik echt van belang vind? Is de prijs daarvoor niet te hoog? Waar haal ik de vrijheid en de moed vandaan? " Het loslaten van je afweermechanismen en je richten op de verlangens die achter de pijn schuil gaan, biedt je de vrijheid om te leven volgens je eigen hart en je eigen bezieling. Dat is een vorm van meesterschap waarmee je jezelf op je eigen koers houdt. Pas als je het hart voelt, kan je voelen of het klopt.

Is het nodig om eerst met je emotionele onbalans aan de slag te gaan vóór je opnieuw aan werken kan denken, dus vóór het eigenlijke re-integratietraject gestart wordt? Dan is het belangrijk om eerst helderheid te krijgen over je eigen koers. Als je juist van slag bent geraakt vanwege psychosociale druk en alle verwachtingen die spelen, neem dan eerst de ruimte om je basis weer te vinden.

Onze begeleiding is
...... spannend, uitdagend,
prikkelend, praktisch, dynamisch,
levendig, ontdekkend, krachtig, speels,
met de voeten op de grond, humoristisch,
luchtig en kleurrijk. Én ........ heel persoonlijk.
Wij werken in de geestelijke gezondheidzorg
volgens het  Europees keurmerk ECP
  • Betrouwbaar
  • Mensgericht
  • Professioneel
  • Onafhankelijk
  • VerbindendWaar moet je op letten bij het zoeken naar psychotherapie?
Terug naar de inhoud