Relatietherapie Amersfoort, om vanuit je eigen wijsheid te beslissen. - Kom Op eigen koers, Amersfoort

Op eigen koers
Ga naar de inhoud

Relatietherapie Amersfoort, om vanuit je eigen wijsheid te beslissen.

Diensten > Relatietherapie
Relatietherapie, of liever gezegd "relatieontwikkeling"

Je relatie is de spiegel waarin je jezelf kunt zien. Als je tenminste de spiegel niet de schuld geeft. De spiegel laat je zien hoe je met jezelf en met je partner om gaat. Daarom is je relatie bij uitstek een uitnodiging om persoonlijk te groeien.
Groeien om je in je relatie thuis te voelen en jezelf te zijn. Is dat (nog) niet het geval, kom dan op eigen koers.
Verzorgd door: Paul van Beuzekom en/of Marianne van Berkel

Als het lastig is om  samen te begrijpen wat er speelt en hoe je ermee om kunt gaan, biedt Op eigen koers  een spiegel om daarin helderheid te krijgen.
Bezig met een nieuwe relatie, met relatieonderhoud, met het volhouden van een relatie, dreigt je relatie aan de grond te lopen, verliefd op een ander, overweeg je om te scheiden of vraag je je af hoe je goed kan scheiden, of hoe je na het scheiden je nieuwe relatie op de rails krijgt en houdt? Op eigen koers biedt je hierbij begeleiding.

Zou relatietherapie, individuele therapie of begeleiding rond stiefgezinnen iets voor mij zijn? Bekijk dan eens of er sprake van een van de volgende situaties?
 • Het lukt me maar niet om een goede relatie op te bouwen.
 • Ik heb een nieuwe relatie. Maar ik aarzel nogal. Hoe weet ik nou of die goed voor me is?
 • Trouwen of niet? Doe je het wel, of doe je het niet? Hoe weet je waar je goed aan doet? Hoe weet je of je samen een gezonde start maakt? Eerst een tijdje samenwonen kan wel leren of het gaat, maar ik zou daar graag wat bewuster mee omgaan.
 • We waren gelukkig getrouwd, maar na verloop van tijd zijn we de verbinding kwijt. Het is saai geworden. Hoe krijgen we die weer terug? Of hoe bepaal ik nou of deze relatie wel goed voor me is?
 • Ik heb een minna(a)r(es) buiten mijn relatie. Wat lastig zeg. Wat moet ik doen? Lees verder bij
 • Ik wil scheiden, maar liefst op een zo prettig mogelijke manier. Het is namelijk toch al pijnlijk genoeg. Ik zoek begeleiding bij onze scheiding?
 • Ik ben gescheiden en heb nu een nieuwe partner. Hoe voorkom ik dat ik straks weer struikel over dezelfde problemen als in mijn vorige relatie?

Professionals in relatietherapie Amersfoort

Wij begeleiden in alle fasen van relaties.
 • Als je een relatie wilt en het je maar steeds niet lukt
 • Bij het begin van een relatie
 • Als je toe bent aan een verdieping van je relatie
 • Als je elkaar niet goed meer begrijptAls er "een ander" in het spel is
 • Scheiden of niet?
 • De echtscheiding en daarna
 • Bij (het begin van) een volgende relatie wanneer er kinderen in het spel zijn

Eén of twee therapeuten
Behalve met één therapeut bieden we ook de mogelijkheid om als paar met twee therapeuten te werken. Dit biedt een intensieve manier van werken waarbij de dynamiek snel helder en bevorderd kan worden. Als deze wisselwerking tussen de partners beter op gang komt is het paar beter in staat om zijn eigen problemen op te lossen en op eigen kracht zijn eigen koers te vinden, samen of apart. Een ander voordeel van werken met twee therapeuten, een man én een vrouw, is dat zowel de manier waarop mannen kijken als de manier waarop vrouwen kijken ten volle benut kan worden. En het voorkomt het risico dat een van de twee partners het gevoel krijgt dat de therapeut meer op de hand van de ander zou zijn.

Gestaltpraktijk Op eigen koers

.............................................................................................................................................
Als het bovenstaande je aanspreekt , nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek, een intake.  Een intake duurt in de regel 1½ uur. Bel ons gerust. Zie onze "bereikbaarheidsgegevens". En kijk eens wat er nodig is ter voorbereiding van een intake.
Terug naar de inhoud