Volwassen kind met ouder - Kom Op eigen koers, Amersfoort

Op eigen koers
Ga naar de inhoud

Volwassen kind met ouder

Diensten > Relatietherapie
Relatietherapie volwassen kind met ouder

Hoe kan je een plek in elkaars leven hebben, er voor elkaar toe doen, met respect voor de plaats die ieder verdient?
Verzorgd door: Paul van Beuzekom en/of Marianne van Berkel

Ook de relatie tussen ouder en het volwassen kind is in feite een relatie die zijn basis kan hebben in de liefde. Toch zijn de verhoudingen heel anders dan in een  liefdesrelatie. Een ouder-kind-relatie is aanvankelijk ongelijkwaardig. De zorg stroomt van nature van ouder naar kind (ook al is dat niet altijd zo). Als het kind volwassen wordt kan die relatie gelijkwaardig worden. Kinderen hebben vaak eerder behoefte aan die gelijkwaardigheid. Kinderen willen zich vaak los maken terwijl de ouders daar nog niet (helemaal)  aan toe zijn. Ouders houden zich gemakkelijk vast aan ouderlijke verantwoordelijkheid. Ze willen hun kinderen niet belasten met hun persoonlijke zaken.  
Het kan volwassen kinderen en hun ouders veel emotionele onrust geven als hun contact niet is wat ze graag zouden zien. Als vele pogingen om dat te verbeteren niet lukken, de frustratie hierin groeit en het verlangen naar een betere band met elkaar toch blijft bestaan, kan relatietherapie voor ouder en volwassen kind een zinvolle stap zijn. Begeleiding door Op eigen koers kan je hierbij helpen onderzoeken waar ieder staat en waar de mogelijkheden tot verbinding gevonden kunnen worden. Wat we veel zien is dat pijn een relatie onveilig kan maken, juist als die niet gehoord wordt; ook in een relatie tussen volwassen kind en ouder. Dat schept afstand. Dat maakt het moeilijk om te delen wat je op het hart hebt. Zo dreig je elkaar kwijt te raken. Het delen in een veilige therapeutische setting kan een relatie heel goed doen en nieuw leven inblazen.

Wij begeleiden vaders met hun zonen en moeders met hun dochters.

.............................................................................................................................................
Als het bovenstaande je aanspreekt , nodigen we je uit voor een ori├źnterend gesprek, een intake.  Een intake duurt in de regel 1┬Ż uur. Bel ons gerust. Zie onze "bereikbaarheidsgegevens". En kijk eens wat er nodig is ter voorbereiding van een intake. 
Terug naar de inhoud